Voor 20:00 uur besteld, is vandaag verzonden   |   Gratis retourneren van accessoires in winkels   |   Gratis uitpakservice voor meubels   |   Achteraf betalen mogelijk

Tomatentaart

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg (vers of diepvries)
  • 300 gr spinazie  
  • 3 eieren  
  • 250 gr ricotta  
  • handje rozijnen  
  • 2 grote tomaten  
  • takje munt  
  • feta
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Extra benodigdheden

  • ronde springvorm of ovenschaal
  • koekenpan
  • zeef

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de springvorm in. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met olie en leg ze in de vorm. Laat ze iets over de rand hangen. Bak de bodem ca. 10 minuten in de oven.

 Verhit wat olijfolie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Schep de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

 Haal de springvorm met de bodem uit de oven en schep de spinazie erin. Klop de eieren los met de ricotta, meng de rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de spinazie. Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

 Laat de taart afkoelen en decoreer met schijfjes tomaat, wat verse munt en verkruimelde feta.