Uw bestelling voor Kerst in huis? Accessoires die op voorraad zijn, kunt u t/m 20 december bestellen. Meubels die op voorraad zijn, kunt u t/m 15 december bestellen.

In samenwerking met Wendy Magazine deelt Miljuschka graag heerlijke kerstrecepten die de feestdagen nog specialer maken. 

Fotografie: Brenda van Leeuwen, Styling: Bjorn Franke, Visagie: Mettina Jager, i.s.m. WENDY magazine

 

 

Voor 12 personen

INGREDIËNTEN

  • 750 g grove havermout
  • 250 g pecannoten/amandelen/hazelnoten
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl maldonzout
  • 1 el koekkruiden
  • 100 ml kokosolie
  • 75 ml maple syrup
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 g pistachenoten, gehakt
  • 150 g wittechocoladedruppels
  • 50 g gevriesdroogd rood fruit
  • 75 g gedroogde cranberry’s

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle ingrediënten door elkaar behalve de pistache, de witte chocolade en het fruit. Verspreid het mengsel over een groot bakblik. Bak 20 minuten en laat afkoelen. Meng de gebakken granola met de chocolade, de pistache en het fruit.

 

Voor 4-6 personen

INGREDIËNTEN

  • 300 g (bio)pompoen, in blokjes
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 6 el neutrale olie
  • 250 g ricotta
  • 2 tl ras el hanout
  • rasp van 1 citroen
  • 200 g shiitake, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 12 vellen filodeeg
  • 75 g roomboter, gesmolten
  • zout en peper
  • voor de dadelsaus
  • 100 g dadels, pitten verwijderd
  • 300 ml groentebouillon, van een blokje
  • 125 ml rode wijn
  • 1 takje rozemarijn, blaadjes, geplukt
  • 1 sjalot, geschild en fijngesneden
  • 1 el balsamicoazijn
extra nodig:
  • staafmixer

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen en de broccoli elk, apart van elkaar, met 2 el olie, zout en peper. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven. Meng de geroosterde pompoenstukjes met de ricotta, ras el hanout en citroenrasp, en maak op smaak met zout en peper. Verhit de overige olie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de shiitake en knoflook toe. Bak circa 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. 

Leg een vel filodeeg op het aanrecht en smeer het in met de gesmolten roomboter. Leg een nieuw vel filodeeg op het eerste en smeer dat ook in met roomboter. Leg er nu een derde en laatste vel filodeeg op en smeer dit eveneens in met roomboter. Verdeel een kwart van het pompoenmengsel, de broccoli en shiitake over de onderste helft van het filodeeg en laat aan beide kanten 2 cm van de rand vrij. Sla de onderkant van het deeg over de ingrediënten en rol op tot een cilinder. Knijp het deeg aan beide kanten met duim en wijsvinger stevig samen, precies waar de vulling ophoudt. En tadaa, daar is de Christmas cracker! Smeer de Christmas cracker in met wat extra boter en leg hem in een ovenschaal. Herhaal dit principe met het overige filodeeg en vulling. Bak de Christmas crackers 25 minuten in de oven op 200 °C. 

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dadelsaus in een pannetje en kook tot de helft in. Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

 

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

voor de salade:

  • 250 g bloemkoolrijst
  • 100 g granaatappelpitjes
  • bosje platte peterselie/koriander, fijngehakt
  • 20 Amsterdamse zure uitjes, door de helft
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt
voor de dressing:
  • 4 el sap van de zure uitjes
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el gedroogde rozijnen
  • 2 el limoensap
  • 1 el suiker

BEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Kook de ingrediënten van de dressing een minuut en giet over de salade. Roer goed door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast. De bloemkoolsalade is een kersttafereel op een bordje. Speel met de kleuren van de ingrediënten. Dus zorg dat er bovenop granaatappelpitjes en uitjes liggen.

En haal op tijd uit de koelkast! Op kamertemperatuur is de salade het lekkerst.

 

Voor 4-6 personen

INGREDIËNTEN

voor de bodem:

  • 300 g biscuits
  • 1 el suiker
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 tl anijszaad
  • 75 g boter, gesmolten

voor de vulling:

  • 600 g roomkaas
  • 500 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 3 eigeel
  • 500 g gekookte biet, geschild en gepureerd 

voor de bovenlaag:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 ml bietensap
  • 100 ml water
  • sap van 1 sinaasappel
  • 50 ml pernod
  • 250 g suiker
  • basilicum en munt om te decoreren

extra nodig:

  • springvorm van 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

BEREIDING

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en maal fijn. Stort in de springvorm, druk aan en bak 5 minuten in de oven.

Vulling
Verlaag de temperatuur van de oven naar 130 °C en zet een bak met water onder in de oven. Meng de roomkaas en de mascarpone door elkaar. Roer er 5 minuten lang de suiker doorheen. Doe een voor een de eieren erbij en roer door. Meng de bietenpulp erdoor. Stort het geheel op de bodem en zet 40 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat met een handdoek tussen de deur afkoelen. Zet in de ijskast en laat helemaal afkoelen.

Bovenlaag
Week de gelatineblaadjes in water totdat ze zacht zijn en knijp uit. Meng bietensap, water, sinaasappelsap, pernod en suiker in een pannetje. Verwarm totdat de suiker is opgelost. Los hierin de gelatine op. Laat afkoelen, maar wel zodat het nog vloeibaar is en stort op de cheesecake. Snijd met een warm
mes 2 punten, voordat je er eentje uit haalt. Verdeel wat munt en basilicum over de cheesecakepunten.

In samenwerking met Wendy Magazine deelt Miljuschka graag heerlijke kerstrecepten die de feestdagen nog specialer maken. 

Fotografie: Brenda van Leeuwen, Styling: Bjorn Franke, Visagie: Mettina Jager, i.s.m. WENDY magazine

 

Voor 12 personen

INGREDIËNTEN

  • 750 g grove havermout
  • 250 g pecannoten/amandelen/hazelnoten
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl maldonzout
  • 1 el koekkruiden
  • 100 ml kokosolie
  • 75 ml maple syrup
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 g pistachenoten, gehakt
  • 150 g wittechocoladedruppels
  • 50 g gevriesdroogd rood fruit
  • 75 g gedroogde cranberry’s

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle ingrediënten door elkaar behalve de pistache, de witte chocolade en het fruit. Verspreid het mengsel over een groot bakblik. Bak 20 minuten en laat afkoelen. Meng de gebakken granola met de chocolade, de pistache en het fruit.

 

.

Voor 4-6 personen

INGREDIËNTEN

  • 300 g (bio)pompoen, in blokjes
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 6 el neutrale olie
  • 250 g ricotta
  • 2 tl ras el hanout
  • rasp van 1 citroen
  • 200 g shiitake, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 12 vellen filodeeg
  • 75 g roomboter, gesmolten
  • zout en peper
  • voor de dadelsaus
  • 100 g dadels, pitten verwijderd
  • 300 ml groentebouillon, van een blokje
  • 125 ml rode wijn
  • 1 takje rozemarijn, blaadjes, geplukt
  • 1 sjalot, geschild en fijngesneden
  • 1 el balsamicoazijn
extra nodig:
  • staafmixer

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen en de broccoli elk, apart van elkaar, met 2 el olie, zout en peper. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven. Meng de geroosterde pompoenstukjes met de ricotta, ras el hanout en citroenrasp, en maak op smaak met zout en peper. Verhit de overige olie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de shiitake en knoflook toe. Bak circa 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. 

Leg een vel filodeeg op het aanrecht en smeer het in met de gesmolten roomboter. Leg een nieuw vel filodeeg op het eerste en smeer dat ook in met roomboter. Leg er nu een derde en laatste vel filodeeg op en smeer dit eveneens in met roomboter. Verdeel een kwart van het pompoenmengsel, de broccoli en shiitake over de onderste helft van het filodeeg en laat aan beide kanten 2 cm van de rand vrij. Sla de onderkant van het deeg over de ingrediënten en rol op tot een cilinder. Knijp het deeg aan beide kanten met duim en wijsvinger stevig samen, precies waar de vulling ophoudt. En tadaa, daar is de Christmas cracker! Smeer de Christmas cracker in met wat extra boter en leg hem in een ovenschaal. Herhaal dit principe met het overige filodeeg en vulling. Bak de Christmas crackers 25 minuten in de oven op 200 °C. 

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dadelsaus in een pannetje en kook tot de helft in. Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

 

.

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

voor de salade:

  • 250 g bloemkoolrijst
  • 100 g granaatappelpitjes
  • bosje platte peterselie/koriander, fijngehakt
  • 20 Amsterdamse zure uitjes, door de helft
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt
voor de dressing:
  • 4 el sap van de zure uitjes
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el gedroogde rozijnen
  • 2 el limoensap
  • 1 el suiker

BEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Kook de ingrediënten van de dressing een minuut en giet over de salade. Roer goed door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast. De bloemkoolsalade is een kersttafereel op een bordje. Speel met de kleuren van de ingrediënten. Dus zorg dat er bovenop granaatappelpitjes en uitjes liggen.

En haal op tijd uit de koelkast! Op kamertemperatuur is de salade het lekkerst.

 

.

Voor 4-6 personen

INGREDIËNTEN

voor de bodem:

  • 300 g biscuits
  • 1 el suiker
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 tl anijszaad
  • 75 g boter, gesmolten

voor de vulling:

  • 600 g roomkaas
  • 500 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 3 eigeel
  • 500 g gekookte biet, geschild en gepureerd 

voor de bovenlaag:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 ml bietensap
  • 100 ml water
  • sap van 1 sinaasappel
  • 50 ml pernod
  • 250 g suiker
  • basilicum en munt om te decoreren

extra nodig:

  • springvorm van 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

BEREIDING

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en maal fijn. Stort in de springvorm, druk aan en bak 5 minuten in de oven.

Vulling
Verlaag de temperatuur van de oven naar 130 °C en zet een bak met water onder in de oven. Meng de roomkaas en de mascarpone door elkaar. Roer er 5 minuten lang de suiker doorheen. Doe een voor een de eieren erbij en roer door. Meng de bietenpulp erdoor. Stort het geheel op de bodem en zet 40 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat met een handdoek tussen de deur afkoelen. Zet in de ijskast en laat helemaal afkoelen.

Bovenlaag
Week de gelatineblaadjes in water totdat ze zacht zijn en knijp uit. Meng bietensap, water, sinaasappelsap, pernod en suiker in een pannetje. Verwarm totdat de suiker is opgelost. Los hierin de gelatine op. Laat afkoelen, maar wel zodat het nog vloeibaar is en stort op de cheesecake. Snijd met een warm
mes 2 punten, voordat je er eentje uit haalt. Verdeel wat munt en basilicum over de cheesecakepunten.