Voor 20:00 uur besteld, is vandaag verzonden   |   Gratis retourneren van accessoires in winkels   |   Gratis uitpakservice voor meubels   |   Achteraf betalen mogelijk

Fries Suikerbrood

Benodigdheden:

  • 1 zakje droge gist
  • 150 ml lauwe melk
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 75 gr zachte boter
  • 3 el gemberstroop
  • 3 tl kaneel
  • 125 gr witte kandijsuiker
  • suiker
  • cakeblik



Bereiding:
Los de gist op in de lauwe melk. Laat tien minuten staan en doe er dan de eieren, de bloem, het zout, de boter en de gemberstroop bij. Kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Doe het deeg in een kom met een doek erover. Laat het drie kwartier rijzen op een warme plaats.

Vet een cakeblik met een kwastje dik in met boter. Bestrooi de boterlaag met suiker. Roer de kaneel door de kandijsuiker en kneed dit door het deeg. Maak er een mooie rol van en leg die in het cakeblik. Strooi er suiker over.

Laat het deeg nog 20 minuten rijzen met een doek erover. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar, onder het midden van de oven. Het suikerlaagje bovenop mag best lekker bruin worden. Maak het brood met een mes van de zijkanten los en laat het op een taartrooster afkoelen.

Snijd dikke plakken van het suikerbrood en serveer met roomboter!