Voor 20:00 uur besteld, is vandaag verzonden   |   Gratis retourneren van accessoires in winkels   |   Gratis uitpakservice voor meubels   |   Achteraf betalen mogelijk

Eton Mess

Benodigdheden (voor 10 personen):

• 2 eiwitten
• 100 gram fijne kristalsuiker
• 1 tl vanille-extract
• 125 gram diepvries frambozen
• 30 gram poedersuiker, gezeefd
• 125 ml verse slagroom
• 1 tl fijne kristalsuiker
• 250 gram aardbeien, in stukjes

Extra:
• Bakplaat
• Bakpapier
• 10 kleine glazen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100ºC (heteluchtoven 90ºC). Bekleed een bakplaat met bakpapier en beboter deze. 

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer tot er zachte pieken vormen. Voeg geleidelijk de suiker toe (klop na elke toevoeging) tot het mengsel dik en glanzend
is. Klop bij de laatste lepel suiker ook het vanille-extract er doorheen (ca. 2 minuten). Schep vervolgens theelepels van het mengsel met wat tussenruimte op de bakplaten. Bak de meringueschuimpjes in de oven 2 à 3 uur tot ze droog zijn van binnen. Schep de schuimpjes met een spatel van de bakplaten over op een metalen rooster en laat ze volledig afkoelen. 

Laat voor de frambozencoulis de frambozen even ontdooien, doe ze in een blender en pureer gedurende 1 minuut. Giet het mengsel in een fi jne plastic zeef boven een kom. Het frambozensap zal in de kom druppelen. Gebruik alleen het sap en gooi de zaden die in de zeef zitten weg. Voeg de poedersuiker aan het sap toe. Meng met een garde en bewaar de coulis gekoeld. 

Klop de slagroom zacht met de kristalsuiker. Breek de schuimhelften in stukken en schep ze luchtig door de slagroom. Zorg dat er nog schuimpjes te zien zijn! Voeg de gesneden aardbeien toe en meng tot er een gekleurd geheel ontstaat. Serveer de Eton Mess in een mooi klein glas. Schep er een beetje frambozencoulis met een extra toefje slagroom overheen ter decoratie.