Unique & Handmade

Het brede aanbod meubels en accessoires van Rivièra Maison wordt geheel in eigen huis ontwikkeld. Elk product is uniek doordat het met de hand vervaardigd wordt in authentieke ateliers wereldwijd.

Deze ateliers worden regelmatig door Henk Teunissen en Nico Tijsen bezocht, om samples te keuren, de werkprocessen te controleren en ook het goede gevoel te krijgen bij de uitgebreide range meubels en accessoires die Rivièra Maison maakt.

Eén van onze favoriete materialen is het Rustic Rattan; een gewas dat in de oerwouden van Kalimantan en Atjeh groeit en na het oogsten naar Java wordt vervoerd voor verdere verwerking. Het rattan ligt eerst enkele weken in modderbaden zodat het een mooie, grijze kleur krijgt.

Het vlechtwerk is nooit identiek aan elkaar; iedere rattanvlechter heeft zijn eigen signatuur, ieder rattandorp heeft zijn eigen specialiteit. Er worden verschillende diktes rattan gebruikt voor onze meubels. Het dunne rattan slimit, de rattan asalan en het dikkere rattan kubu.

Voor de vervaardiging van onze meubels en accessoires gebruiken wij vaak hergebruikt materiaal, zoals aluminium en hout. Prachtig oud hout van goede kwaliteit, zoals voormalige oude voordeuren met een doorleefde uitstraling door jarenlang gebruik.

Omdat we gebruik maken van recycled hout is boomkap tot een minimum beperkt. Een knoest in een tafelblad of een klein belletje in een mondgeblazen glas, benadrukt de authenticiteit van onze producten. Het zijn karakteristieke kenmerken van het gebruikte, in veel gevallen natuurlijke materialen.

De witte houten meubels van Rivièra Maison zijn naast handgemaakt ook handgeschilderd. Ieder meubelstuk heeft een unieke, natuurlijke uitstraling. De letters op deze kast worden er met de hand opgeschilderd. Geen enkele kast is exact hetzelfde. De ambacht, het handwerk, maakt onze meubels zo speciaal!