Goede start van de zomer met RM zonproducten

Beauty

Vanaf vandaag (21 juni 2016) begint de zomer! Heerlijk op een terrasje, ligbed op het strand of gewoon in de tuin; van de zon krijgen we energie! Maar hoe fijn het ook is, onbeschermd in de zon zitten kan veel schade aanrichten. Goed smeren dus, dan kunt u onbezorgd van de zon genieten.

Wij geven u alvast een vijftal tips!

  • Het is geen goed idee om zonnebrandcrème van vorig jaar te gebruiken. Met de tijd neemt de beschermingsfactor af, dus oude crème beschermt nauwelijks!

  • De filters in een zonnebrandcrème werken pas na
    30 minuten. Het is dus beter om voor vertrek naar het strand of terras te smeren.

  • De meeste mensen smeren slechts 25 tot 50% van de benodigde hoeveelheid zonnebrandcrème. Een zonbeschermingsproduct werkt pas echt goed als het flink dik is aangebracht. Dat betekent ongeveer vier eetlepels voor armen en benen, twee eetlepels voor de romp en een halve theelepel voor het gezicht.

  • De hoogte van de factor bepaalt hoe lang u in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Een persoon met huidtype 2 (meeste voorkomend) verbrandt onbeschermd na 20 minuten in de zon. Met een factor 30 bent u in principe de hele dag beschermd. Door kleding, zweten en wrijven, slijt de beschermlaag echter, dus raden dermatologen aan om iedere twee uur te smeren, ongeacht de factor.

  • Wist u dat u ook moet smeren als u (bijna) nooit verbrandt of al bruin bent? De straling van de zon is voor iedereen schadelijk.

Bekijk hier alle zon- en beautyproducten van Rivièra Maison.