Voor 20:00 uur besteld, is vandaag verzonden   |   Gratis retourneren van accessoires in winkels   |   Gratis uitpakservice voor meubels   |   Achteraf betalen mogelijk

Chocoladetaart

 

Benodigdheden (voor 4 personen)
• 225 gram extra pure chocolade (min. 70% cacao)
• 100 gram boter
• 4 eieren (gescheiden)
• 180 gram kristalsuiker
• 2 el bloem
• snufje zout
• poedersuiker
• springvorm Ø 26 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140°C. Smelt de chocola en boter au bain-marie. Klop de eidooiers los en meng ze met de suiker en de bloem. Roer dit mengsel door de gesmolten chocolade.

Klop de eiwitten op met een snufje zout. Schep deze heel voorzichtig door het chocolademengsel. Pas op dat de eiwitten niet worden platgedrukt. Het geheel moet luchtig blijven. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Giet het uiteindelijke mengsel in de bakvorm en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. De taart blijft lekker zacht van binnen.

Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif hem vlak voor het serveren met poedersuiker en eventueel wat chocoladeschaafsel.

Snijd de taart in puntjes of reepjes. Serveer met een bolletje vanille- of stracciatella-ijs en eventueel met wat rood fruit.

Enjoy!

             Alle ingrediënten voor de perfecte taart: 

  RM Measuring Jug € 19,95

  Mmm Springform € 39,95

   Kitchen Cooking Measuring
   Cups 3pcs € 17,95

   Kitchen Classics Cooking
   With Love Brush € 3,95